Mănăstirea „Înălţarea Domnului”, Brădet - Săcele - Brașov

Ridicarea acestei Mănăstiri cu obște de călugări, a început în 26.06.2002, de către Stareţul Protosinghel Galaction Ungureanu.
Mănăstirea este situată pe Valea Doftanei, la 3 km de șoseaua naţională DN 1A în localitatea Brădet - Săcele, într-o zonă cu un peisaj mirific, fiind înconjurată de pădure și animale sălbatice.
Am să vă spun o mică povestioară a unui vieţuitor de la mănăstire, pe nume Monahul Mitrofan, care nu credea în „drumul cerbilor”:
- Ce tot spui de drumul cerbilor părinte! Că stau de 2 luni și nu văd picior de cerb pe aici!
Dar iată că pe la orele 2 noaptea, fiind în chilie, părintele Mitrofan, vede cerbul la geam și începe să-și facă cruce, crezând că e o arătare drăcească. Fuge la stareţ și spune:
- Vino repede că am văzut un cerb la geam. Nu-mi vine să cred! Un cerb la mine la geam...
Iar cerbul a stat până la 7 dimineaţa, făcându-l să creadă în existenţa cerbilor de pe lângă Sfântul Lăcaș.

Protosinghelul Galaction a fost plecat la Sfintele Locuri în Ierusalim, în anul mântuirii 2001 și a vizitat Sfintele Așezăminte pe unde a călcat și a făcut minuni Domnul Iisus Hristos.
Participând la venirea Sfintei Lumini la Sfânta Înviere bucurându-se de binecuvântările primite de la Sfântul Mormânt, întorcându-se după două săptămâni în România la vechea mănăstire Sfânta Treime, jud. Bacău, continunându-şi ascultarea cât şi slujirea la sfântul Altar, după două luni luând binecuvântare de la stareţul de atunci, P.S. Pahomie, apoi plecând în ţară să caute un loc de mănăstire pentru ridicarea unui nou locaş. După 6 luni de căutări în zona judeţului Braşov a găsit un loc foarte bine amplasat pentru construcţia unui complex mănăstiresc. Mergând la primărie a căutat la urbanism proprietarul locului respectiv, s-a înţeles la preţ apoi s-a reîntors la vechea mănăstire luând binecuvântare pentru începerea lucrărilor în vederea construcţiei mănăstirii.
În data de 26.06.2002 s-a bătut primul ţăruş şi s-a dat binecuvântarea de către P.S. Pahomie cât şi de P.S. Teodosie. La data 07.07.2003, s-a sfinţit și aşezat piatra de temelie, după care s-a continuat cu ridicarea noului Lăcaș participând mai mulţi arhierei, preoţi şi o mulţime de credincioşi. Actualmente, noul locaş a ajuns în faza picturii interioare a bisericii, cât şi ridicarea viitorului complex mănăstiresc.
Odată cu acest scurt istoric, aducem un pios omagiu de recunoștinţă Maicii Domnului, care nu ne-a lăsat niciodată și nu ne va lăsa până la sfârșitul vieţii noastre, păzindu-ne sub sfântul ei Acoperământ.
„Apărătoare  Doamnă,  pentru biruinţă  mulţumiri, izbăvindu-ne  din nevoi  aducem ţie,  Născătoare de Dumnezeu, noi, robii tăi. Ci ca una ce ai stăpânire nebiruită, slobozește-ne  din toate nevoile, ca să-ţi cântăm  ţie: 
 Bucură-te, Mireasă, pururea fecioară !”

În speranţa că ne-aţi înţeles, vă așteptăm să ne vizitaţi acest Sfânt Lăcaș, ce poartă hramul: „Înălţarea Domnului”. Şi dacă cineva vrea să ne dea o mână de ajutor pentru finalizarea Sfintei Mănăstiri, noi suntem mulţumiţi să ne ajutaţi și cu un cui strâmb, pe care noi îl vom îndrepta și îl vom bate acolo unde este nevoie.

Maica Domnului să vă binecuvânteze în veci. Amin!